De geschiedenis van de deurmat

Deurmatten worden veel gebruikt in de Verenigde Staten en zijn ook populair in Canada. Deurmatten worden van vele materialen gemaakt, zoals rubber, plastic, vinyl en andere materialen. Een deurmat is een plat stuk stof dat wordt gebruikt om een deel van de vloer te beschermen tegen mensen die er doorheen lopen. Hij is gemaakt van rubber of andere synthetische materialen en is meestal rechthoekig van vorm. Een deurmat wordt meestal voor de deur gelegd.

Geschiedenis

Deurmatten worden al eeuwenlang gebruikt. In het oude Egypte was een deurmat een plat stuk hout met een gat erin. De deurmat werd gebruikt om de vloer te beschermen tegen vuil en puin. Een gat in de deurmat werd gevuld met zand en gebruikt om de vloer schoon te maken. Verder hadden de oude Egyptenaren de deurmat omdat zij niet zo hygi├źnisch waren als wij vandaag. De deurmat werd ook gebruikt om vliegen bij de deur weg te houden. De Egyptenaren noemden dit kleine stukje stof een deurmat.

Tegenwoordig worden deurmatten van vele materialen gemaakt. Meestal zijn ze gemaakt van synthetische materialen, zoals vinyl of rubber. Een deurmat kan echter ook van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zoals katoen. Deurmatten worden ook in vele kleuren gemaakt. De kleuren van deurmatten worden meestal gekozen op basis van het huis of appartement waar de deurmat wordt gebruikt. Als de kamers in het huis bijvoorbeeld rood zijn, dan kunnen de deurmatten ook rood zijn. De kleuren van deurmatten zijn meestal gemaakt van katoen, wol, plastic of rubber. Deurmatten kunnen ook van natuurlijke materialen worden gemaakt, zoals linnen, katoen of zijde.